måndag, september 27, 2004

Misstankarna bekräftade

Jaha, så har då misstankarna bekräftats. Som jag skrev tidigare så har mobben som vill avsätta Bodström haft några veckor i rampljuset. Nu kommer det svart på vitt att antalet rymningar från landets anstalter inte är särskilt höga. Annica Tiger skriver om tidningen ETCs sammanställning.

Sist vi hade riktigt höga siffror i antalet avvikna var vid det senaste borgerliga styret. Kanske dags för Maud och gänget att bromsa upp och omgruppera - deras i övrigt relativt substanslösa argument har därmed punkterats.

Det som är riktigt intressant i kråksången är ju dels att de borgerliga partierna suttit i samma riksdag som de andra partierna de senaste åren och har under den tiden, mig veterligen, inte aktivt gjort något för att hindra denna "utveckling" (som det nu visar sig inte finns). Att sitta och skrika efter ministeravgångar utan några förslag på förbättringar är lite som att jaga mygg med tennisracket.

Vad förväntar de sig en eventuell avgång av Bodström ska ge? En icke-socialdemokratisk minister? Det kanske är den lyckade och borgerligt jämförbara kriminalpolitiken som sticker i ögonen. S kanske har hittat lösningen som M/Fp/Kd/C famlar efter...