fredag, oktober 15, 2004

Dumhet i flera nivåer

Som Djurgårdare så är det alltid lika irriterande att se att ärkepuckon får styra och ställa. När Djurgården mötte Norrköping i Svenska Cupens kvartsfinal på Idrottsparken i Peking, så tyckte visst några ditresta s.k. "fans" att de måste puckla på några av Norrköpings supportrar.

Jag undrar vad de tror det ska ge för resultat. Det är ju enbart två som drabbas av dessa eländigt sorgliga individer: fotbollen i allmänhet och Djurgården i synnerhet. Deras enda mål med sina aktioner är ju att smutskasta det lag de utger sig för att stöda. Var i h-e ligger logiken i det? Oj, förlåt: det är nog för mycket begärt att kräva logiska resonemang och anledningar till att man får ett infall att klättra över läktarsektionen för att få slåss. Nu är det ju knappast så att Pekings supportrar är några änglar de heller (för änglar kommer ju från Sveriges baksida), men nu var ju det inte de som syntes på inspelningarna.

Nästa dumhet får väl Salems kommun stå för. Dagen innan den årliga marschen i december så var det tänkt att Mikael Wiehe skulle spela i en manifestation mot nazismen. Nu har Salem ångrat sig och vill stoppa konserten som tidigare fått klartecken. Rädslan är att det ska uppstå bråk.

Som vanligt så tror beslutsfattare att det går att tiga ihjäl obekväma element. Om det nu hade uppstått bråk i samband med demonstrationen konserten så måste det ju vara busenkelt att dra in tillståndet till demonstrationen - de har ju i så fall förbrukat sin demokratiska rättighet. Gör om, gör rätt Salem.