söndag, november 14, 2004

SD och ND på frammarsch

Terra Incognita tar upp ett väldigt viktigt resonemang och ställer samtidigt frågan om de högerextrema kanske t.o.m. kommer in i riksdagen 2006.
Problemet är att Sverigedemokraternas smutsiga byk inte exponeras tydligt nog, istället tassas det i media runt högerextrema partier i någon slags rädsla för att ge dem publicitet.
Vill vi slippa främlingsfientliga partier i landets högsta beslutande organ måste vi ta strid mot de tysta, hasande stegen de tar i den riktningen. Såväl i kommunfullmäktige och lokaltidningar som i bloggosfären och vardagen.

Han har så rätt. Att tiga ihjäl obekväma grupperingar och ideologier fungerar inte. Deras argument måste tas på allvar och konfronteras för vad de egentligen är. Det är ett faktum att sympatierna för partier som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna växer och de kommer helt säkert att vinna mark i kommunerna nästa val. En riksdagsplats tror jag inte de mäktar med, men det gör inte att vi kan hålla nere garden. Vanliga traditionella partier flyter alltmer ihop i en röra kring mitten för att attrahera så många presumptiva väljare som möjligt. Det ger ytterlighetspartierna en helt egen spelplan att dominera - om inte deras åsikter bemöts tidigt, hårt och sakligt.