fredag, december 31, 2004

Höjden av cynism

Nu kanske man inte ska ta deras ord på alltför stort allvar, men det är rätt oroande när man tycker det är mer värt att finansiellt stödja en bittorrent-trackers rättegångskostnader framför jordbävningsoffren vid Bengaliska sjön. Det är minst lika cyniskt som att brott mot upphovsrätten ska ge hårdare straff än misshandel.

--
Jao, ska man skänka några av sina surt fördärvade slantar så borde det väl gå till LokiTorrent. Det är iallafall nått som berör min vardag... tillskillnad från främlingar på andra sidan jordklotet.
--
Tja, jag ser det som mer lönt att skänka pengar till lokitorrent än östasienkatastrofen. LokiTorrent har oerhört mycket mindre uppmärksamhet och därmed färre potentiella givare. Om man ska välja bort någon av dem så är argumentet "någon annan gör det" oerhört mycket starkare för att välja bort katastrofen än för att välja bort LokiTorrent.
[...]
Om ännu en person överlever en vecka till eller inte kommer troligen inte att påverka hur vårt framtida samhälle ser ut, vilket dessa rättegångar kan göra.