söndag, februari 06, 2005

Hätskt

Är det ett utslag av att antalet svenska bloggar ökat enormt på sistone - att folk måste ta till hårdare och hårdare metoder för att göra sin röst hörd?

Jag läste just att Nutiden hade tagit bort en kommentar och Annica kommenterat att det var rätt och i sin tur blivit kallad bloggpolis. I sin egen blogg får hon sedan nån som skriker "freedom of speech" och spammar med kommentarer. Krigskrönikan driver vad som kan liknas vid en kampanj mot Norton Tierra på Spectator och Jinge verkar fortfarande tro att Moynihan på samma blogg är satanist bara för att det finns en namne i USA. Andas in, andas ut!

Man får inte glömma att bara för att bloggen är ett digitalt medium, så är inte det som skrivs friskrivet från svensk lagstiftning. PUL och förtal är fortfarande tillämpbart, fast jag hoppas att det inte går så långt.
Egentligen är det ovidkommande om man bloggar med nom-de-plume eller helt anonymt - det är ju helt upp till läsaren att avgöra om innehållet intresserar eller ej.

Om man istället kunde koncentrera sig på viktigare ämnen än dessa, vilka sorterar under kategorin "dagens I-landsproblem", så skulle allt bli så mycket mera vitalt. Men dessvärre finns det ju alltid de som runt hörnet anar nästa konspiration...