tisdag, februari 22, 2005

Kritik mot dopingtest

Dopingjouren på Huddinge Sjukhus kritiserar de gym som genomför dopingtester och menar att det finns bättre sätt att komma till bukt med problemet.

Friskis & Svettis i Stockholm och Uppsala har genomfört tester och S.A.T.S. ska snart också ingå i skaran. Jag anser att de faktiskt inte har något med saken att göra om deras medlemmar använder prestationshöjande preparat. Så länge man sköter sig och inte utgör en fara för sin omgivning så borde alla betalande behandlas lika och utan att få sin integritet kränkt. Är nästa steg att stänga ute våldsverkare - det kan väl knappast vara bra att bereda väg för deras styrketräning som förbättrar det som utgör deras vapen?

Hur ställer sig dessa gym och anläggningar till att någon vägrar att undergå ett dopingtest? Är man då automatiskt skyldig? Hur vet man att dessa tester hanteras på rätt sätt? Nä, det är bara ytterligare ett exempel på hur man skjuter ifrån sig problemet istället för att verkligen genuint göra något åt det - om det nu verkligen är ett särskilt stort problem i det stora hela...