lördag, februari 05, 2005

Lite bloggtips

Sitter i denna stund och lyssnar på P1-programmet Konflikt på SR:s webb. Diskussionen kretsar kring bloggar - för er som missat det, lyssna gärna på på timme två. Tyvärr kretsar diskussionen lite väl mycket kring amerikanska bloggar.

I del två av min mjukstart så tänkte jag ge tips på några av mina favoritbloggar - om du själv inte finns med på listan ta inte illa upp, detta är bara ett smakprov. Om jag orsakar dig skrivtorka så ber jag om ursäkt på förhand:

- Blogography.com - Dave är grafisk designer på ständig resande fot. Han skriver om det mesta och med en stor dos humor. Hans ackompanjerande tecknade figurer av sig själv ger en kul spets till texterna.
- Cornershots - utmärkt fotoblogg med bilder på gatuhörn i New York. För en som älskar höga hus är detta så nära porr man kan komma :)
- Neil's World - Neil Turner läser datorvetenskap i Bradford. Många bra tech-tips och bloggosfäriskt material.
- Curbed - en blogg om fastighetsmarknaden i New York. Mycket intressant läsning trots att man troligen aldrig kommer att ha råd med en Manhattanlya.
- Skrubu - en finsk-svensk blogg om lite ditten och datten. Utmärkt för en halvfinne som en själv att försöka lära sig lite finska på vägen.
- Dag König - en certifierad Microsoftutvecklare, som diskuterar nyheter kring Microsofts .NET Framework o dyl. Mycket intressant då man själv sitter med det i princip dagligen.
- Lars Olofsson - alltid bra analyser kring dator/IT och säkerhet. Mycket givande läsning.
- 456 Berea Street - den som missat Rogers blogg om webbutveckling och standarder har missat något. Som webbutvecklare är det en guldgruva att inhämta information från honom. Det borde vara i varje bloggares intresse att läsa den.
- Adam Curry - troligen den mest kända podcastaren på nätet. Det märks att han har vana av att prata i etermedier. Alltid kul att lyssna på hans podcast Daily Source Code. Är du lite osäker på konceptet podcasting, så ska du lyssna på denna under några dagar.
- Insomnia radio - perfekt podcast att somna till. En ren musik-podcast, helt enkelt.