tisdag, februari 08, 2005

Returpappersreformen

Sedan årsskiftet har hämtningen av returpapper i Stockholms innerstads portar upphört efter att Arbetsmiljöverket ansett det vara icke förenligt med gällande arbetsmiljökrav.

Det är ju synd, eftersom det har varit smidigt att gå ner till porten med sina reklamtidningar och annat junk varje måndag för att få det upplockat på tisdagsmorgonen, men jag har full förståelse för beslutet.

Nu var det i alla fall dags att göra slag i saken och göra sig av med några papperskassar med returpapper - man vill ju göra sin insats för miljön (när det nu visat sig att jag gör av med 2.7 jordklot). Efter att ringt SITA för att ta reda på var man kan lämna av sina tidningar, så bar det av till Kungsklippan. En frisk promenad på två-tre minuter.

Nu kunde man ju förvänta sig att ett upptagningsområde på 15000-20000 invånare skulle ha mer än en full, liten container för ändamålet - ha, tji fick man. Frågan är ju på vilket sätt det förbättrar arbetsmiljön när SITA ändå manuellt måste lyfta in mina tunga kassar med papper? Jag ska testa nästa vecka också, för att se om det blivit någon ordning på torpet, fast det kanske är att hoppas för mycket...