lördag, februari 19, 2005

Varför bara sex delmoment?

När nu Melodifestivalen förvandlats från att vara ett artistisk självmord till varje B-musikers självklara karriärsteg och antalet bra låtar fortsätter att hålla sig på samma konstanta nivå - varför är det då bara sex delmoment?

Det är rätt intressant att se att antalet bra låtar är relativt konstant åren igenom, vilket alltså gör att hela konceptet blivit ett sätt att marknadsföra hastigt ihoprafsad dussinmusik. När vi ändå verkar ha fått en tävling där dåliga bidrag tampas med andra rent apkassa, varför får de då bara fyra deltävlingar, en andra chans och en final på sig att bevisa sin undermålighet? Varför får inte svenska folket fler chanser att slösa sina surt förvärvade kronor på telefonomröstningar, melodifestival-DVD:er och samlingsskivor hit och dit?

Låt oss också bespara stackars intet ont anande danska och finska artister förödmjukelsen att luras att delta i tävligen - låt de ungdomar, som av outgrundliga anledningar dissades av en i övrigt förvirrad Idol2004-jury, få en chans i melodifestivalen.

Fram för mer melodifestival - låt det bli en konstant ambulerande cirkus som bara har uppehåll två gånger om året: jul och påsk. Då kanske folk tröttnar på det, artisterna inser det bisarra i det de håller på med - så har vi återgått till det traditionella melodifestivalsformatet...