tisdag, mars 29, 2005

Bloggare gör Peter Wolodarskis jobb

...och skattebetalarna betalar hans lön. Det kommer man fram till genom att enbart läsa dagens DNs första fyra sidor.

Blind höna (DN - betala tillbaka mina skattepengar!) tar upp kontroversen som lärarutbildningskonventet skapade genom att de på betald annonsplats kom med sitt inlägg i debatten kring lärarutbildningarna. Givetvis är inte Wolodarski sen att kritisera användandet av 248 000 kronor som skattebetalarna stått för genom bidrag - enklast för DN hade ju varit att inte alls ta betalt för annonsen och upplåtit debattplats för texten istället.

På sida två så skriver Wolodarski om TTs "översättning" av telegrammet från AFP rörande Bobby Fischers antisemitiska uttalanden. Ett tilltag som redan diskuterats av Alicio och Spectator/Stambord. Förut var bloggosfären ett litet eko till de traditionella nyhetsmedierna, men nu tycks vinden vänt och media har helt plötsligt fått sig oavlönade korrespondenter. Och folk undrar varför tidningarna står inför en stundande död, eller är det detta som får dem att överleva.

Även Tobias med "Min syn på världen" nämner sambandet, men går längre än så - att Wolodarski och Alicio på något sätt känner varandra, vilket jag inte är beredd att spekulera kring såvida inte någon presenterar trovärdigare "bevis" än dessa sammanträffanden.