tisdag, mars 15, 2005

Connex taktik helt bakvänd

Som jag diskuterat om tidigare så ska Connex övervaka och testa om spärrexpeditörerna i tunnelbanan gör allt vad de kan för att förhindra tjuvåkeriet i tunnelbanan.

Om de ansvariga på Connex skulle satsa pengarna på att istället faktiskt stoppa de som tjuvåker så skulle den här insatsen faktiskt kunna bära frukt. Nu blir istället ljuset helt felaktigt riktat mot spärrexpeditörerna. Om man under ett trafikdygn skulle undersöka var de flesta plankarna och fuskåkarna tar sig igenom spärrlinjerna, så är förmodligen en rätt försvinnande del de som går genom spärren närmast kuren. De allra flesta klättrar igenom fällkorsen eller medelst andra rätt uppfinningsrika metoder tar sig igenom de nya spärrmodellerna. För att inte tala om alla som passar på att smita med barnvagnar och andra mer skrymmande föremål då den stora barnvagnsporten öppnas.

Att skicka fram folk med förfalskade bevis eller som på andra sätt försöker ta sig igenom spärrlinjen stoppar ju inte en enda av de jag nämnt tidigare i texten. Det är bara ytterligare en kostnad som vi resenärer får betala. Gör man istället som i Londons tunnelbana och ökar golvbemanningen så tror jag att fuskåkandet minskar drastiskt.