torsdag, mars 17, 2005

Experten i Frank i P3

I skrivande stund sitter jag och lyssnar på "websändningen" av Frank i P3 där bloggar diskuteras. De går lugnt och metodiskt igenom vad bloggar och bloggande innebär, men jag hängde upp mig lite på vad Christopher sade om kommentarer till inlägg:
- Ibland om man postat nånting om...en åsiktsyttring om politik...så blir kommentarerna snabbt en diskussion och det är nånting man ska se till att undvika.
- Men vill man inte ha en diskussion, då?
- Nej, inte en för lång diskussion för då blir det nästan som ett litet diskussionsforum och då bör man egentligen gå in och vara moderator och se till, vem får skriva vad och alltså; så fort du startar ett diskussionsforum får du ett helt annat ansvar för vem som får säga vad och ska du censurera det det ena än det andra...så håll politiska diskussioner borta från kommentarerna.

Varför!? Måste man gå in och censurera bara för att det diskuteras politik? Ja, jag tar bort sånt som antingen är helt off-topic eller som på något sätt inte uppfyller vanlig, enkel netikett - i övrigt är det fritt fram att diskutera. Det är ju lite detta som är tjusningen med att blogga - den snabba återkopplingen och möjligheten till diskussion och utvecklande av resonemang man kanske inte skulle få till stånd någon annanstans.

Att det är svårt att leva som man lär vet vi väl alla...