torsdag, mars 10, 2005

Razzian mot Bahnhof

IDG blåser upp rubriken "Razzia mot internetleverantör - Antipiratbyrån ligger bakom" och länkar till Tingsrättens handläggningsprotokoll. Alla är jätteupprörda över vad som skett och hur det hanterats, men läser man protokollet så är insatsen tydligen riktad mot Bahnhof och någon/några anställd(as) agerande.

Det är alltså STIM, APB, Universal, Sony och EMI som begärt att tingsrätten beslutar om en intrångsundersökning mot Bahnhof, One Stadsnät och Globecom Network. Det de är ute efter är:
- Tre servrar: Enigma CD, Artic Connexion och Infinite Power. Det nämns inte om det är DC-hubbar eller FTP-sajter.
- Uppgifter som finns på servrarna vilka visar vilka användarkonton som kan härledas till datorer hos motpartsbolagen, uppgifter om adminkontot samt vilken eller vilka datorer som kontot kan härledas till.
- Uppgifter hos motpartsbolagen som utvisar vilken/vilka anställd(a) som har tillgång till och använder e-postadressen mk@banhof.net.
- Fjärrstyrningsprogram hos motpartsbolagen som kan användas för fjärrstyrning av servrarna ovan.
- Uppgifter hos motpartsbolagen som visar vilka datorer som varit uppkopplade mot servrarna.
- Handlingar som visar vilka medarbetare eller andra hos motpartsbolagen som använder datorerna som kan knytas till servrarna.

De titlar som eftersöks är dessa:
Film
- Hip hip hora
- Skenbart
- Hannah med H
- Mongolpiparen
Musik
- Lisa Miskovsky Lisa Miskovsky
- Kylie Minogue Ultimate Kylie
- Peter Jöback Storybook
- Rebecka Törnqvist Travel like in songs
- Santana Jingo
- The Ark State of The Ark
- Totta Näslund Totta 7/Soul på drift
- Ulf Lundell Ok baby Ok

Om ovanstående är korrekt så är det fullt förståeligt att motparterna inte kontaktades innan, då det varit ganska stor risk att den information som eftersökts hade raderats och servrarna tömts. Man får anta att det inte är det sista vi hör av detta, särskilt inte om kronofogdemyndigheten inte hittar det som eftersökts - då kan det nog bli tal om stämningar till både höger och vänster.

Uppdatering: Nu har jag fått det bekräftat att de tre servrarna är/var FTP-sajter.