tisdag, mars 22, 2005

Spiken i kistan, Pontén?

Är det tack och godnatt nu, herr Pontén? Om det Bahnhofs interna utredning fastslår stämmer, så har nog Henrik och de andra på APB lite mer att svettas för än lite irriterande SMS på ohemula tidpunkter av dygnet.

Hela aktionen har ju från dag ett handlat om att få så stort genomslag i både media och bland fildelare som möjligt och det har APB definitivt lyckats med. Att resultatet av det hela däremot gör att APB och de bolag de företräder nu förlorat all den respekt de krävt i diskussioner kring fildelning och upphovsrättsskyddat material går inte att reparera på ett bra tag framöver. Skadan de åsamkat sig själva är mångt mycket mera kostsam än vad den upphovsrättsbrottsliga verksamhet de försökt motarbeta kostar. Jag misstänker att flera branschaktörer som "anlitat" Antipiratbyrån för att företräda dem, kommer att tacka för sig och lämna Pontén på egen hand mot de riktiga myndigheterna.

Det ska definitivt bli intressant att följa utredningarna som pågår och huruvida aktioner tas mot Antipiratbyrån. Jag förutsätter också att Bahnhof kommer kräva större skadestånd än den summa som deponerades hos tingsrätten inför tillslaget. Vem blir det då som får smaka på den beska medicinen?