måndag, april 11, 2005

Premiären avklarad

dif2.gifTycka vad man vill om det konstiga sättet omgångarna sprids över x antal dagar i Allsvenskan, så har i alla fall Djurgården äntrat scenen och gjort det klart godkänt. Häcken är alltid svåra att möta med sin defensiv, men det verkar som det finns en frisk fläkt i årets upplaga av järnkaminer - kanske spelglädjen kan återfinnas efter förra årets lite turbulenta säsong. Insatsen i Royal League lämnar ju allt att önska, men å andra sidan - vem sjutton spelar bra fotboll i minusgrader?

Ibrahim Ba verkar iaf ha kommit in i laget även om jag är lite skeptisk. Jag kommer ihåg hur man ständigt skrattade åt hans missade chanser i Milan under säsongen 98/99 och han lär ju inte ha blivit bättre, men å andra sidan anses inte Allsvenskan vara bättre än 24 bästa ligan i Europa.

Målen gjordes av Hysén och Stenman när Häcken besegrades med 2-1. Visserligen var det i sista stund som Stenman lyckades klämma in bollen, men det är ju trots allt en seger. Nu när Andreas Johansson saknas så måste Hysén kliva upp och skapa i det tremannaanfall DIF bygger sitt spel på. Nu blir man ju rejält sugen att sparka igång Football Manager igen och pröva lyckan själv. Ibrahim Ba lär nog för min del inte köpas in, men finns han gratis, så varför inte?