söndag, maj 15, 2005

ROKS och kvinnojourerna

Ikväll gick en mycket intressant dokumentär om "Könskriget" på SVTs Dokument inifrån som tog upp den fundamentalisering av kvinnojourer som förekommit de senaste åren. ROKS är sammanslutningen för alla kvinno- och tjejjourer och får årligen ett par miljoner av staten för att driva sin verksamhet.

Givetvis kan man inte dra alla kvinnor som arbetar inom kvinnojourerna över samma kam, men man måste seriöst ifrågasätta hela deras verksamhet organisation när deras ordförande, Ireen von Wachenfelt, och deras "chefsideolog", professor Eva Lundgren, har så skev uppfattning om verkligheten. Partiarkatet inblandat i satanistiska offerriter och pedofila rörelser förgrenat högt upp i samhällets strukturer...man blir ju något mörkrädd när dessa ses som absoluta sanningar.

Att höra uttryck som att det skulle vara norm för en man att inte bara misshandla kvinnor utan också begå våldtäkt mot dem är ju skrattretande om det inte vore så att de som uttrycker detta har ett sånt inflytande över hur problemet [med att en liten grupp män misshandlar kvinnor] ska motarbetas.